Шевченківський лауреат Василь Герасим’юк вийшов із українського ПЕН через «клінічні інтриги»

0

Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуку  Олена Герасим’юк.

«Шановні друзі, в нашому і без того нецікавому літдвіжі сталась одна важлива мікроподія. Але я впевнена, що про неї все ж треба написати, бо вона свідчить про дуже цікаві та давні процеси, які нарешті починають ставати очевидними.

Лауреат Шевченківської премії, класик Василь Герасим’юк днями вийшов з організації пен через клінічні інтриги, відповідне ставлення до літпроцесу та спотворення історичних фактів на догоду заробітку. І це тільки найголовніші причини, на жаль, список довгий.

Коментарів я особисто не дам жодних, окрім цього нейтрального посту. Якщо це когось зацікавить для новини (підозрюю, що нікого, бо це одна екосистема, яка сама себе тільки хвалить, на жаль) – я вас сконтактую напряму.

А нормальним літераторам, яким все ж болить становлення нашої традиції, скажу одне: підтримуйте один одного як востаннє. У вас більше нікого з союзників не залишилось на цьому так званому “культурному фронті”, лише ви самі. Обіймаю!».

В. Герасим’юка підтримав sще один відомий український письменник, Шевченківський лауреат Тарас Федюк, який написав, коментуючи цю новину:  «Саме так! Підтримую Василя. Мене досі часом запитують, чому я нещодавно вступив до білоруського ( в екзилі) ПЕНу, а не до українського. Це було для мене непросте рішення, але іншого рішення не було. Дивно, що там ще лишається дехто з порядних».

Український ПЕН – культурна і правозахисна громадська організація, що об’єднує українських журналістів, письменників, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників.
Є одним із 146 національних центрів Міжнародного ПЕН.

Президент Українського ПЕН – Володимир Єрмоленко.

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я