Скільки заробляють у видавничій сфері – результати дослідження «Happy Monday» і «Читомо»

0

Кар’єрний портал і платформа професійного розвитку «Happy Monday» спільно з «Читомо» провели дослідження зарплат у видавничій сфері та знайшли відповіді на питання, які спеціалісти сфери заробляють найбільше.

У анонімному опитуванні взяли участь представники видавничої сфери у віці від 18 до 73 років із різних міст України. Абсолютна більшість опитаних — жінки. Третина респондентів працює у сфері вже понад 10 років, і лише 8% фахівців менш як рік тому розпочали свій професійний шлях у видавництвах.

Дослідники отримали дані про зарплати редакторів, авторів, дизайнерів, фінансистів, маркетологів, коректорів та інших фахівців, які працюють у видавництвах або співпрацюють із ними проєктно.

Скільки заробляють у видавничій сфері – результати дослідження Happy Monday і Читомо

Середні заробітні плати на ринку коливаються від 6500 до 15500 грн/місяць. Більше отримують артдиректори, головні та випускові редактори, дизайнери та маркетологи. Директори видавництв часто водночас є і їхніми засновниками й подекуди не отримують фіксовану зарплату, а всі отримані кошти направляють або на покриття інвестицій, або на розвиток видавництва.

Найнижча зарплата за повний робочий місяць становить у технічного редактора, літературного редактора й дизайнера – 5 000 грн (у регіонах), найвища в директора видавництва, операційного менеджера, керівника відділу продажів складає 50 000 грн.

Скільки заробляють у видавничій сфері – результати дослідження Happy Monday і Читомо

Дослідження «Happy Monday» спільно з «Читомо»

Також у дослідженні вказано, що, попри переважання жінок у сфері, середня зарплата чоловіків на 3000 грн вища. Майже половина фахівців уважає, що отримують зарплату нижчу, ніж ринкова. Перегляд зарплати у видавництвах теж відбувається не часто: переважно раз на рік чи навіть кілька років.

З повним текстом дослідження ви можете ознайомитись за посиланням.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я