«Слова «Росія» та «росіяни» для всього світу стали токсичними, лайливими,» — письменник Борис Акунін

0

Після початку повномасштабної війни в Україні — Росія стає державою-вигнанницею. Це позначиться як на фінансовому, так і на іміджевому, репутаційному стані держави. Ставлення до держави-агресорки у всьому світі зараз набагато гірше, аніж було під час «холодної війни» (глобальна геополітична, економічна та ідеологічна конфронтація між Радянським Союзом і його союзниками з одного боку та США, країнами Західної Європи та їхніми союзниками з іншого, що тривала із середини 1940-х до початку 1990-х років — Gazeta.ua).

Про це в інтерв’ю російському телеведучому Юрію Дудю розповів культовий російський письменник Борис Акунін.

Автор детективних та історичних романів зауважив, що Росія має заплатити за те, що вона зараз чинить в мирній Україні.

«За все доведеться платити. Коли приїздять якісь люди на якихось залізяках, руйнують будинки — хто за це буде платити?» — сказав Акунін.

Також він підкреслив, що нині саме слово Росія стало в світі майже лайливим.

«Такого ступеня неприйняття російського у світі не було ніколи, навіть за часів «Холодної війни» по відношенню до СРСР. Бо тоді у СРСР були якісь друзі, якась лівацька інтелігенція, яка фрондувала у себе вдома і дружила з Москвою. Зараз Росія залишилась у повній ізоляції, навіть якийсь путінсько-кадирівський друг Депардьє (актор Жерар Депардьє має російське громадянство — Gazeta.ua) від неї шарахається», — сказав письменник.

Акунін наголосив, що найближчим часом жоден культурний продукт, виготовлений в РФ, не будуть купувати.

«Закриватимуться фестивалі, книги авторів не читатимуть, ніхто не купуватиме російські фільми. І навіть якщо це не велика ціна за те, що зараз відбувається, — жителів РФ це дуже засмутить», — наголосив письменник.

gazeta.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я