Стартує Всеукраїнська літературна премія «Експедиція» імені Леоніда Тендюка

0

Премія заснована Катеринівською сільською радою Кропивницького району на Кіровоградщині та обласною організацією НСПУ. Премія прагне привернути увагу до високохудожніх творів сучасних українських письменників пригодницьких жанрів.

На здобуття премії у номінації «проза» можуть претендувати автори талановитих романів, повістей, оповідань, новел, есе, нарисів пригодницько-мандрівного змісту. У номінації «поезія» – автори поетичних творів, у яких оспівується рідна природа, любов до матері-України, одвічне прагнення народу до свободи.

На конкурс приймаються книжки та твори, опубліковані в журнальній періодиці протягом останніх п’яти років і які не були відзначені іншими преміями. 

Кандидатів на здобуття премії можуть висувати творчі спілки, громадські організації, установи, навчальні заклади, бібліотеки, редакції газет і журналів.

До 31 грудня фундатори премії на адресу 27631 с. Катеринівка Кропивницького району Кіровоградської області, премія «ЕКСПЕДИЦІЯ» ім. Л.Тендюка  приймають: подання на бланку з печаттю та підписом керівника установи, що висуває твір, із короткою характеристикою твору, відомостями про автора та наявними рецензіями-відгуками. До подання додаються 3 примірники творів-претендентів. Паралельно на електронну адресу vosvitu_katerotg@ukr.net подаються електронні варіанти висунутих на премію творів.

Серед січня журі повідомляє через ЗМІ про претендентів на премію, обговорення творів триває до середини лютого.

Щороку премія присуджується лише одному автору у кожній номінації і раз за життя. За відсутності гідного твору премія не присуджується, не присуджується і посмертно.

Вручення відбувається під час урочистого заходу до річниці від дня народження Леоніда Тендюка у березні місяці на його батьківщині у селі Володимирівка Кропивницького району.

Лауреати премії у кожній номінації отримують диплом і грошову відзнаку по 11 000 гривень кожен.

Конкурсна комісія

Світлинаn-slovo.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я