Стартує Всеукраїнський літературний конкурс імені Олександра Олеся за кращу збірку лірики

0

Дев’ятнадцять років поспіль ГО «Сумське земляцтво у місті Києві» шукає сучасних талановитих ліриків, щоб осяяти їхню творчість ім’ям Олександра Олеся. З огляду на всеукраїнський статус премії (переможці визначаються з різних куточків України) Національна спілка письменників України  та Сумське земляцтво 2021 року ухвалили рішення бути співорганізаторами цієї престижної премії.

За роки існування премії її лауреатами  стали:  Володимир Мордань, Юрій Назаренко, Людмила Овдієнко, Олекса Ющенко, Антонія Цвіт, Михайло Пасічник, Микола Гриценко, Анатолій Матвійчук, Наталка Поклад, Лілія Золотоноша,  Борис Олійник,  Михайло Шевченко, Наталія Матюх, Юлія Бережко-Камінська та інші талановиті й колоритні автори.

До складу літературного журі премії Олександра Олеся входять талановиті письменники, авторитетні митці, голова журі – Михайло Шевченко.

Переможця, якого щорічно визначають у листопаді, напередодні дня народження Олександра Олеся, нагороджують дипломом та медаллю із врученням грошової винагороди. Церемонія нагородження відбувається урочисто за участю письменників, митців, представників Сумського земляцтва.

Запрошуємо всіх, хто вважає свою ліричну поезію гідною імені Олександра Олеся, надсилати свої україномовні книжки (3 примірники),  видрукувані не раніше, як за три роки до подання. Допускається як висунення від творчих спілок та громадських організацій, так і самовисунення з обов’язковим зазначенням координат автора.

Книжки з поданнями надсилати (простий переказ) до 10 листопада 2021 року за адресою: 01015, м. Київ, вул. Московська, 46/2, офіс 30, ГО «Сумське земляцтво у м. Києві».

Інформаційний центр Сумського земляцтва

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я