Стартував мистецький конкурс на створення культурологічних документальних серіалів

0

Відкрито пітчинг на створення документальних серіалів для телеканалу UA: Культура – аудіовізуальних та культурних проєктів. До 22 червня 2021 року приймаються конкурсні пропозиції на створення 8-, 10- або 12-серійних документальних історій за шістьма тематичними напрямами. Фокус проєктів — ключові особистості, що формують культурне середовище України, події або проблеми, з якими доводиться стикатися митцям. Про це повідомляє poglyad.tv.

Мистецький конкурс на створення культурологічних документальних серіалів оголосив Суспільний мовник. Охочим командам кіноробів пропонують долучитися до роботи над серіалом, дотичним до тем культурного простору — літератури, музики, візуального мистецтва, кінематографа тощо. Проєкти прийматимуть з 1 червня по 22 червня 2021 року

Проєкти, що подаються на конкурс, мають відповідати наступним вимогам: 

Технічні вимоги до матеріалу.

Комплект вихідних матеріалів та довідково-інформаційних матеріалів

Теми проєктів:

Тема №1 «Оптика нового покоління. Дослідження ґрунтовних змін в українському мистецтві, літературі, музиці, кінематографі тощо протягом 2010-20-х років».

Тема №2 «Поміж крапельками. Ключові особистості, яким завдячуємо збереженням української ідентичності під час радянської окупації. Як українському мейнстриму вдалось зберегти автентичність за часів радянського цензурного тиску».

Тема №3 «Невідомі та забуті. Пам’ятки та місця України, які рідко отримують широку увагу, але є ціннісними надбаннями національної культури».

Тема №4 «Погляд зсередини. Документальні дослідження роботи українських митців, кінематографістів, літераторів тощо».

Тема №5 «Перемоги, які ми всі любимо. Наші історії успіху в Україні та світі».

Тема №6 «Невидима етніка. Ремесла та народні мистецтва, що співіснують із докорінною модернізацією суспільства».

«Документалістика завжди була у пріоритеті UA: КУЛЬТУРА. Можливість запропонувати співпрацю фаховим виробникам ринку — важливий крок і для якісного рівня наповнення телеканалу, і для стимуляції створення національного кіносеріального контенту. У період, коли значна частина спільноти занепокоєна долею систем пітчингів та грантової підтримки, раді дати колегам нові можливості для реалізації проєктів під егідою Суспільного», — зазначив виконавчий продюсер телеканалу UA: КУЛЬТУРА Лук’ян Галкін.

Конкурс відбуватиметься в три етапи:

попередній відбірпітчинг та запрошення учасників для захисту проєктів.

Конкурс відбувається згідно з Порядком організації та проведення Мистецького конкурсу на виробництво аудіовізуальних творів (контенту).

Щоб узяти участь у конкурсі, необхідно заповнити електронну форму  та подати документи до 22 червня 2021 року включно.

Запитання щодо умов проведення конкурсу можете надіслати за адресою pitching@suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я