Студенти Інституту філології вивчають досвід роботи «Кабінету молодого автора НСПУ»

0

20 вересня в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся майстер-клас секретаря НСПУ по роботі з молодими авторами, поетеси Юлії Бережко-Камінської, присвячений розробці та реалізації літературних проєктів.

Учасниками майстер-класу стали студенти кількох курсів кафедри історії української літератури, теорії літератури і літературної творчості. Гостя, відповідаючи на запитання модератора – викладачки Інституту філології, письменниці Тетяни Белімової, розповіла на основі реалізованих проєктів «Кабінету молодого автора НСПУ», як знаходити нестандартні ідеї для втілення, залучати партнерів, працювати з потенційними спонсорами, інформаційно супроводжувати літературні події тощо. Також Юлія Бережко-Камінська поділилася особливостями проведення низки всеукраїнських і міжнародних проєктів, зокрема таких, як «Поетичне метро», «Work Story»: робота у фокусі літератури, антологія сучасної української поезії «Молоді голоси», «Музично-поетичний салон «Камертон» тощо та запросила студентів до співпраці.

«Головне в будь-якій справі – горіти нею, щиро хотіти її реалізувати і не боятися робити перші кроки. Коли ви будете по-справжньому спрямованими і ваш проєкт нестиме в собі щось хороше, то й однодумці знайдуться, і партнери, і спонсорська підтримка, і взагалі всі можливості почнуть складати так, що ви реалізуєте задумане. І самі того не помітите, як будете рости і розвиватися разом із тим, що робите. А вже після першого успішного проєкту можна переходити на новий рівень і проводити щось більш масштабне, вже маючи досвід, відточене бачення процесу і людську підтримку», – зазначила Юлія Бережко-Камінська.

Нагадаємо, 17 вересня у приміщенні Будинку письменників НСПУ (Київ), відбулася презентація антології сучасної української поезії «Молоді голоси».

Андрій Гладко

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі.

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я