Сумська письменниця Альона Смірнова презентувала книгу «Хроніки минулого життя»

0
1287

Книгу «Хроніки минулого життя» презентувала сумська письменниця Альона Смірнова. Це перше видання прози авторки, до цього дівчина писала вірші. Про нову книгу та творчі плани письменниця розповіла Суспільному.

Над книгою вона почала працювати 5 років тому. Говорить, що показала напрацювання в літературній студії, отримала схвальні відгуки і пораду допрацювати текст. І ось у травні книжка побачила світ.

«Це збірочка малої прози, епістолярний жанр. Або розповідь як уривок з листа або запис зі щоденника, але є й іронічні розповіді, у яких усе на початку погано, але під кінець я вивертаю все на веселий іронічний фінал, аби посміятися над героїнею. Насамперед сподобається тим, хто переживав щось подібне, що описане у збірці», — говорить авторка.

Сумська письменниця Альона Смірнова презентувала книгу "Хроніки минулого життя"

Альона Смірнова – вихованка сумської обласної літературної студії «Лит. – pa. Сom». Її вірші друкувались в альманасі «Каштановий дім», журналі «Лава», колективних збірниках «Ми», «Автограф» і «Слово».

Мама письменниці — Світлана Смірнова — поки прочитала половину нової книги і говорить, що було б легше читати, якби була сторонньою людиною. «Книгу Альона писала в щоденниковому жанрі, у жанрі листів, тому я розумію, що все, що вона описала в цій книзі, вона пропустила через себе, через свою душу. Звісно, там є і її фантазія, але більшою частиною реальні миті, які вона пережила», — каже вона.

Сумська письменниця Альона Смірнова презентувала книгу "Хроніки минулого життя"

«Книга дуже чуттєва, про особисті переживання молодої дівчини, про пошуки себе в цьому світі, досить романтична», — говорить редакторка Ольга Козенко.

У творчих планах письменниці – продовжувати працювати в прозовому жанрі. Деталі майбутньої книги авторка поки не розголошує.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я