«Суспільне» пропонуватиме «Kalush Orchestra» представляти Україну на Євробаченні

0

На позачерговому засіданні Організаційного комітету Національного відбору на участь у Євробаченні-2022 було вирішили звернутися до гурту «Kalush Orchestra» з пропозицією представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 у Турині.

Про це повідомляє «Суспільне«.

Як відомо, гурт «Kalush Orchestra» посів друге місце у фіналі та отримав 14 балів загалом, із них максимальні 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів.

Як повідомляли, переможниця нацвідбору Аліна Паш після скандалу з фальшивою довідкою про поїздку до Криму заявила, що знімає свою кандидатуру. Однак, як виявилось, її дискваліфікували раніше власне через цю довідку.

12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який цьогоріч відбудеться у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування, перемогла співачка Alina Pash с піснею «Тіні забутих предків», а гурт «Kalush Orchestra» посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення переможця учасники «Kalush» заявили про фальсифікації та про намір оскаржувати результати конкурсу у суді.

У 2019 році виконавицю внесли до бази «Миротворець» за свідоме незаконне перетинання українського кордону з метою відвідання окупованого Криму.

Підготував Олександр Чамара 

Leopolis.news

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я