«Сварог» презентував нове видання робіт Володимира Шаяна

0

15 лютого у Будинку Спілки письменників відбулася презентація видання праць українського етнофілософа Володимира Шаяна «Віра Предків наших. Вибрані твори», присвяченого 110-річниці від дня його народження.

Захід розпочався з традиційного слова ведучої – редактора видання «Сварог» Галини Лозко та молитви до Сварога й пісні з присвятою Володимиру Шаяну «Титани» на слова Оксани Пахльовської. 

Модератор розповіла про цікаві факти з життя засновника української етнофілософії та його діяльність, повідала про історичний час, коли вірні українці були вимушені працювати за межами Батьківщини. На зустрічі також обговорювали ідеї В. Шаяна для нащадків, які нині продовжують його Справу, відроджуючи Віру Предків українців.

З вітальним словом виступили українські митці, майстри слова: Анатолій Кущ, Мирослав Сєвєров, Микола Оцун, Віталій Карпенко, Анатолій Качан, Володимир Стешенко та інші. Голова Національної Спілки письменників України Михайло Сидоржевський привітав усіх присутніх з виходом праць Володимира Шаяна, відзначив, як багато кропіткої праці вкладено в кожну вагому для України книжку, і вручив Галині Лозко медаль «Почесна відзнака».

На завершення зустрічі вже традиційно виконали бойової пісню «Меч Арея», яку разом заспівували Тарас Силенко, Ярослав Чорногуз та жрець Вогнедар.

Відзначмо, що редакція часопису «Сварог» самостійно підготувала перевидання робіт Володимира Шаяна. І хоча нове видання меншого обсягу (400 сторінок, перше видання — 894), однак у нього увійшли найвагоміші праці українського етнофілософа, також книга містить деякі праці, що опубліковані вперше.

Наступні презентації заплановано провести в березні в містах Бориспіль та Фастів.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я