Світла пам’ять Валентині Запорожець

0

27 листопада ц.р. на 77-му році життя відійшла у вічність відома українська дитяча письменниця, прозаїк, драматург і перекладач, заслужений працівник культури України Валентина Запорожець.

 Валентина Григорівна Запорожець народилася 18 травня 1939 року у місті Києві. Після десятирічки з відзнакою закінчила торговельну школу і трудилася в різних установах столиці, а з 1968 року і до виходу на пенсію працювала в апараті Спілки письменників України – кореспондентом-організатором Бюро пропаганди художньої літератури СПУ, завідуючою канцелярією, на інших посадах. Була ініціатором і організатором Міжнародного конкурсу молодих літераторів «Гранослов»

Водночас Валентина Григорівна активно пробувала і свої сили в літературі – писала оповідання для дітей, друкувалася в журналах «Барвінок», «Початкова школа», «Дніпро», «Київ». Вільно володіючи молдавською і польською мовами, з оригіналу перекладала на українську мову молдавських і польських письменників. І робила це професійно, на високому художньому рівні, на чому особливо наголошували Дмитро Білоус, Андрій М’ястківський і Лариса Копань, даючи молодій письменниці свої творчі рекомендації до Спілки. 

Валентина Запорожець авторка книжок для дітей «Про що написала Жовта Кульбабка Барвистому Метелику» (2008), «Сонечкова школа» (2010), яка вийшла українською, білоруською, болгарською та російською мовами, «Імпресії» (2013) та інших. Письменниця переклала на українську мову твори С. Вангелі, Й. Друце, А. Бусуйка, В. Думбревяну, М. Чіботару, Ю. Нагібіна, В. Тендрякова, В. Драгунського та ін. 

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Валентини Григорівни Запорожець. Світла пам’ять про цю талановиту письменницю і чуйну, добру людину назавжди залишиться у наших серцях. 

Київська організація НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я