Світла пам’ять Володимиру Ільїну!

0

20 січня ц.р. на 67-му році життя відійшов у вічність український поет і перекладач, доктор фізико-математичних наук, заслужений діяч науки і техніки України Володимир Ільїн. 

Володимир Георгійович Ільїн народився 23 травня 1939 року в м. Чернігові. У 1961 році закінчив Київський політехнічний інститут, працював у галузі фізичної хімії, був провідним науковим співробітником, завідуючим відділом, першим заступником директора Інституту фізичної хімії НАН України. Лауреат премії ім. Л.В. Писаржевського НАН України. 

Одночасно Володимир Ільїн був відомим поетом, що писав на двох мовах (українською і російською). З-під його пера вийшло більше 10 поетичних збірок — «Нерозв’язані звуки», «Книга семи расстиший» та інші. Багато працював і в галузі перекладу – перекладав з латинської вірші Римського Папи Іоанна-Павла I? на українську мову, здійснював переклади з італійської. 

Напрочуд інтелігентний, лагідний, спокійний, блискучий співрозмовник, чесний поет, шира й шляхетна людина – він на довгі роки залишив по собі добру пам’ять у своїх рідних і близьких, у читачів, у колег по роботі та по перу. 

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Володимира Георгійовича Ільїна. Вічна тобі пам’ять, дорогий наш побратиме. 

Київська організація НСПУ,

Національна спілка письменників України 

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я