Ткаченко закликав міжнародних партнерів купувати права на українські книжки

0

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав міжнародних партнерів купувати права на книжки українських авторів.

Як повідомив Ткаченко у Телеграмі, про це він заявив на відкритті Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві, передає Укрінформ.

«Звернувся до відвідувачів ярмарки та подякував друзям полякам. Коли наші знесилені громадяни вимушено перетинали кордон, їх зустрічали, підтримували й продовжують завзято підтримувати й далі, тамуючи як реальний голод, так і духовний. Бо українська книжка масово почала з‘являється на книжкових поличках Польщі особливо високими темпами. Зокрема, завдяки книжковим ініціативам Першої леді України Олени Зеленської, які щиро підтримали на всіх рівнях дружньої нам країни», — зазначив Ткаченко.

За словами міністра, читати українське стає модним.

Очільник МКІП закликав міжнародних партнерів купувати права на книжки українських авторів, перекладати і читати українське та про Україну.

«Український стенд представлений на ярмарку під гаслом «Мільйони мостів». Свої пропозиції під час ярмарку представлять близько 45 вітчизняних видавництв», — зауважив Ткаченко.

Стенд підготували: Український інститут книги разом зі співорганізаторами і партнерами: Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві, фундація «Історія і Культура», Інститут книги (Польща), Міністерство культури та національної спадщини Польщі, Посольство України в Республіці Польща, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство закордонних справ Республіки Польща, Міністерство закордонних справ України.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний книжковий ярмарок проходитиме у Варшаві з 25 по 28 травня. Щорічно відвідувачами є понад 90 тисяч людей з різних країн, беруть участь понад 500 учасників, у програмі — близько 200 фахових заходів. Колективний український стенд площею 200 кв. м представлений на ярмарку під гаслом “Мільйони мостів”.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я