Триває прийом робіт на Всеукраїнську літературну премію «Благовіст»

0

Положення про Всеукраїнську літературну премію «БЛАГОВІСТ»


1.  Всеукраїнська літературна премія «Благовіст» заснована Національною спілкою письменників України для відзначення українських письменників та молодих авторів, що проживають в Україні та за її межами, за визначені здобутки, новаторство в українській літературі.
Премія присуджується щорічно за найкращі твори, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності народу, є важливою справою виховання юного покоління.
Присуджуються авторам — за поетичні, прозові твори, твори для дітей та за першу книжку письменника. На здобуття премії можуть бути висунуті лише завершені твори, опубліковані або оприлюднені протягом останніх двох років.
Пропозиції про присудження премії вносять творчі спілки, українські національно- культурні товариства, редакції періодичних видань, письменники, мистецтвознавці, науковці.
2. Пропозиції щодо відзначення премією приймаються Спілкою письменників України до 1 березня.
Порядок подання, обговорення і розгляду творів кандидатур, висунутих на здобуття премії, встановлюється засновниками і затверджується спільною постановою.
3. Рішення журі про присудження премії затверджується засновником і публікується в пресі до 7 квітня.
4. Особам, яким присуджено премію, вручається диплом і грошова винагорода.
5. Твори (три примірники), висунуті на здобуття премії, подаються до журі разом із листом-клопотанням організації чи окремої особи, що їх висуває.
6. Премія не присуджується посмертно.
У листі-клопотанні зазначається прізвище, ім’я та по-батькові, назва твору, час його написання і місце публікації, подаються також відгуки про цей твір у засобах масової інформації.
Всі матеріали на здобуття премії надсилаються на адресу:

Журі літературної премії «Благовіст»Національна спілка письменників Українивул. Банкова, 2, м. Київ 01601

Пресслужба НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я