Трьох артистів Львівської опери відзначили найвищими державними нагородами у галузі культури

0
443

Львівська національна опера розпочала сезон 2021/2022 рр. Традиційно його розпочали урочистим концертом на площі перед театром із найвідомішими «хітами» оперного мистецтва, повідомляє loda.gov.ua.

Після концерту, з нагоди початку нового театрального сезону, голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький вручив артистам Львівської опери державні нагороди від Президента України Володимира Зеленського та привітав творчий колектив театру з початком нового сезону.

«Попри те, що минулий театральний сезон тричі переривався на карантин, Львівська національна опера не переставала вражати нас своїми важливими творчими здобутками. З найважливіших – це святкування 120-річного ювілею і грандіозна прем’єра опери «Турандот», яку Львівська опера присвятила тим, хто сьогодні палко бореться за людське життя – нашим лікарям.

Сьогодні для мене велика приємність бути тут і разом з вами відкривати 122-й театральний сезон. Переконаний, що він потішить глядачів грандіозними мистецькими подіями.

Також із великою приємністю хочу вручити ці державні нагороди артистам театру. Дякуємо за Ваш талант, за Вашу працю і за вагомий внесок у розвиток українського театрального мистецтва. З усього серця вітаю кожного з вас з цією нагородою. Нехай ваша праця і талант відкриває вам усі шляхи і нові горизонти», — зазначив голова Львівської ОДА.

Зокрема, згідно з указом Президента почесне звання «Народний артист України присвоїли Євгенію Свєтліці – артистові балету, провідному майстрові сцени Львівського оперного театру.

Почесне звання «Заслужений артист України» присвоїли артистам оркестру Львівської опери Миколі Гречуху та Андрію Чайковському.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я