У Білорусі зі шкільної програми вилучили твори Алексієвич та Солженіцина

0
597

З білоруської шкільної програми з російськомовної літератури для старших класів виключені лауреати Нобелівської премії Олександр Солженіцин та Світлана Алексієвич.

На це звернув увагу викладач Сергій Дубелевіч, передає Укрінформ із посиланням на «Радіо Свобода«.

Зі списку додаткового читання також прибрані Варлам Шаламов і Євгенія Гінзбург.

Солженіцин, Володимир Набоков і Віктор Некрасов були включені в тему «Місце і роль у літературному процесі дисидентської літератури». Три академічні години виділялося на повість Солженіцина про ГУЛАГ «Один день Івана Денисовича». Позакласно пропонувалося прочитати оповідання «Матренин двір».

У новій програмі з трьох письменників залишився лише Некрасов. Солженіцин виведений у список літератури для додаткового читання.

Серед літератури, створеної білоруськими письменниками російською мовою, в програму входила книга Світлани Алексієвич «Останні свідки». Тепер вона виключена зі списку. На її місці — голова проурядової Спілки письменників Білорусі Микола Чергінець.

Як раніше повідомляло агентство, міністерство юстиції Білорусі подало позов до Верховного суду країни щодо ліквідації Білоруського ПЕН-центру, стосовно нього вже порушена цивільна справа.

Джерело: ukrinform.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я