У Бродах презентували поетичну антологію «Поезія без укриття»

0

У четвер, 21 липня, у місті Броди, у громадському закладі «Бункер Паб» відбулася презентація збірки ліричних творів воєнного сьогодення «Поезія без укриття», які написані різними авторами – відомими поетами і поетами-аматорами – у перший місяць новітньої російсько-української війни.

Як зазначила Ірена Яніцька – одна з поетес, чиї твори ввійшли до антології і яка презентувала книгу, ініціатором такої збірки була голова Кіровоградської обласної спілки письменників Надія Гармазій.

Твори почали збирати за її покликом, із метою зберегти творчі доробки різних авторів – відомих широкому загалу поетів і ліриків-аматорів – які писали свою лірику під кулями, ракетними обстрілами, в часі сирен повітряних тривог та з московськими танками у містах. На її клич відгукнулося багато митців ліричного слова. Дана антологія містить твори 70-ох авторів, які стали живими свідками всіляких жахливих подій, спричинених московськими окупантами.

Також пані Ірена наголосила всім учасникам презентації, що частина коштів, які вже вдалося зібрати в процесі реалізації цього поетичного збірника і які ще буде зібрано, передаватимуться на потреби Збройних Сил України.

«Бувало, що люди, які приходили на презентацію цієї поетичної збірки, просто жертвували певні кошти на потреби ЗСУ. Таким чином ми зуміли зібрати за місяць 16500 грн, які було передано письменникові Андрієві Любці. Він як волонтер закуповує автотранспорт для військових, котрі боронять нашу державу на передніх рубежах», – зазначила у коментарях Ірена Яніцька.

Модератором презентаційного заходу був директор Бродівського історико-краєзнавчого музею Василь Стрільчук.

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news

Фото автора

leopolis.news

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я