У Чернівцях петицією вимагають відновити пам’ятник Воробкевичу

0
750

Також чернівчани вимагають у місцевої влади провести публічне обговорення плану реконструкції скверу біля Чернівецького університету.

У Чернівцях петиція з вимогою відновити пам’ятник Сидорові Воробкевичу у сквері біля ЧНУ набрала необхідні для розгляду голоси. Про це пише «ІА АСС» із посиланням на відповідну петицію.

«Громадська організація «Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях» вимагає від виконавчих органів Чернівецької міської ради відновити незаконно демонтований пам’ятник видатному українському письменнику, композиторові та засновнику нашого Товариства Сидору Воробкевичу у сквері за адресою: вул. Коцюбинського, 7; провести публічне обговорення плану реконструкції вищезгаданого скверу відповідно до Положення про публічні консультації під час планування громадських просторів у Чернівецькій міській територіальній громаді, затвердженого рішенням міської ради від 29.04.2021 №216», — ідеться у тексті петиції. Станом на 14 липня відповідна петиція набрала вже 251 голос і тепер її мусять розглянути у Чернівецькій міській раді.

Довідково: Сидір Воробкевич — український буковинський письменник, композитор, диригент, драматург, православний священик, громадський діяч, педагог, редактор українських часописів Буковини.
Автор вірша «Рідна мова»:
«Мово рідна, слово рідне,
Хто вас забуває,
Той у грудях не серденько,
А лиш камінь має.
Як ту мову мож забути,
Якою учила
Нас всіх ненька говорити,
Ненька наша мила?
Як ту мову мож забути?
Та ж звуками тими
Ми ж до Бога мольби слали
Ще дітьми малими…».

Фото: ІА «АСС»

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я