У Дніпрі презентували новий літературний проєкт

0

«Письменник у бібліотеці: знайомтесь» – так назвали новий регіональний проєкт, який запровадили Дніпропетровська обласна універсальна технічна бібліотека і Дніпропетровська обласна організація НСПУ. Проєкт логічно доповнює регіональну кампанію «Читаємо разом». Його метою є популяризація творчості сучасних письменників регіону.

12 серпня 2022 р. відбулись онлайн та офлайн-зустріч дніпропетровців з Еліною Заржицькою, Золотою письменницею України, членкинею Національної спілки письменників України і Національної спілки журналістів України. Онлайн до зустрічі приєдналися 58 бібліотек області.

На гостей чекала розповідь про громадську роботу та благодійні проєкти членів Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України: створення електронної бібліотеки, якою безкоштовно може користуватися кожен поціновувач сучасної літератури, проведення зустрічей із переселеними особами, збір коштів на потреби ЗСУ тощо.

Пані Еліна презентувала свої нові книги, зокрема шрифтом Брайля. Друга частина зустрічі проходила у форматі спілкування: учасники зустрічі познайомились із молодою письменницею-байкаркою Оленою Федіною, яка розказала про свій творчий доробок.

Письменниці відповіли на безліч питань щодо творчих планів та нових проєктів.

Зустріч залишила в серцях присутніх тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури.

Чергову зустріч із дніпропетровськими письменницями Марією Дружко та Євгенією Яворською заплановано у вересні.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я