У Франківську нагородили переможців обласного конкурсу “Книжка Прикарпаття – 2020”

0

П’ятого лютого в Обласній бібліотеці для юнацтва урочисто відзначили номінантів “Книжка Прикарпаття – 2020”.

Своєрідний конкурс серед письменників Прикарпаття відбувається вже вп’яте. Від імені голови ОДА переможців привітав начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Володимир Джигіта та вручив їм грамоти й підбірку художньої і краєзнавчої літератури.

Про це інформує “Галка” з посиланням на сайт Івано-Франківської ОДА.

Відзнакою “Книжка Прикарпаття – 2020” удостоєні п’ять відомих авторів у чотирьох номінаціях:

“Проза” – Марія Дзюба з книгою “Писане серце”;

“Поезія” – Іван Війтенко “Коромисло вічності” та Василь Лесів “Суголосся”;

“Документальний роман” – Василь Нагірняк з книгою “Цвіт сльози”;

“Фольклористика” – Михайло Буджак “Сім вервиць”.

“Книги “Суголосся” та “Сім вервиць” у 2020 році були підтримані членами Експертної ради з питань книговидання при облдержадміністрації та надруковані за кошти обласного бюджету. В рамках виконання Регіональної цільової програми підтримки книговидання 80 відсотків їхнього тиражу передано обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка”, – йдеться в повідомленні.

Володимир Джигіта зазначив, що ОДА здійснює цілий ряд заходів для підтримки прикарпатських авторів, адже українська друкована книга, культура читання сьогодні потребують популяризації та підняття на якісно новий рівень:

“В управлінні інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю розроблена та виконується Регіональна цільова програма підтримки книговидання, пріоритетним завданням якої є фінансова підтримка місцевих авторів та науковців. Щорічно до Дня української писемності та мови обласна державна адміністрація організовує фестиваль “Сторінками української книги”, де відбуваються презентації книжкових новинок наших авторів і видавництв”.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я