У харківській літрезиденції «Слово» поселилася Дарія Бадьйор

0

Критикиня та співзасновниця Коаліції дієвців культури Дарія Бадьйор працюватиме у Харкові над книжкою про культурні політики.

Бадьйор житиме у квартирі Юрія Шевельова орієнтовно до 8 березня, повідомила «Суспільному» директорка Харківського літературного музею Тетяна Пилипчук.

Розділ книжки, над яким Дарія працюватиме під час резиденції, присвячений Харкову та тому, «як у місті ставились і продовжують ставитись до культури на муніципальному рівні та на рівні окремих спільнот».

«Вона планує інтерв’ю з тими, хто визначав культурний клімат в Харкові в 90-х роках, 2000-х і сьогодні. Тож ми шукаємо ці контакти і можливості взяти інтерв’ю у тих людей. Це буде ціла низка зустрічей, інтерв’ю для того, щоб зібрати інформацію і провести дослідження для книги», — поділилася Пилипчук.

Попередньо, перший захід за участю критикині планується 18 лютого. Він відбудеться у закритому форматі через несприятливу епідемічну ситуацію: до нього зможуть долучитися ті, хто підтримують резиденцію на Patreon, розповіла Тетяна Пилипчук.

Оксана Забужко, яка під час резиденції працювала над пошуком архівних матеріалів про власних розстріляних родичів, виїхала з квартири мовознавця Шевельова 5 лютого.

Що відомо

  • Літературна резиденція: українські митці місяць працюватимуть у Харкові.
  • Квартира Шевельова у Харкові стала творчою резиденцією.
  • Планується, що у березні на літрезиденцію заїде акторка та композиторка Мар’яна Садовська, яка під час гостювання планує попрацювати з місцевими митцями над темою Голодомору.

Ганна Цьомик

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я