У Харкові видали книжку журналістки Марусі Васильєвої: гроші підуть на підтримку її сім’ї

0

У Харкові опублікували книжку журналістки та блогерки Марусі Васильєвої, яка у травні померла внаслідок ускладнень коронавірусної хвороби.

Про це пише suspilne.media.

Книгу презентували у Харкові 31 серпня. До неї ввійшли дописи Васильєвої у Facebook з 2012 року — короткі оповідання про себе, синів, батьків, владу, свободу та мопсів. Артдиректорка збірки Анна Гін знала Марусю впродовж 15 років.

«Вона мала талант бачити щось кумедне та іронічне в абсолютно простих речах. Її замальовки — навіть не про якісь важливі події. Вона вміла робити замальовки, які викликають посмішку та сміх: просто йшла повз, побачила бабцю, що продає квіти. І вона вміла про це розповісти. Таким талантом наділений не кожен», — розповіла «Суспільному» Гін.

У Харкові видали книжку журналістки Марусі Васильєвої, яка померла від ускладнень COVID

Анна Гін/Facebook

Збірка «Це я» вийшла у видавництві «Folio» тиражем 1000 екземплярів коштом харківського бізнесмена Юрія Сапронова. Гроші від продажу перерахують синам Марусі — старшому Іллі та молодшому Ярославу, якому цього місяця виповниться 18.

«У книжки було дві мети: увічнити Марусин літературний талант та підтримати хлопців матеріально», — розповіла на презентації Гін.

Що відомо

  • Журналістка й блогерка Маруся Васильєва, яка перенесла хірургічне втручання і захворіла на пневмонію, померла у лікарні 2 травня за два тижні до 48-річчя. У неї залишився незрячий батько, двоє синів та дві собаки породи мопс.

Юлія Давидова

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я