У Кабулі таліби замальовують мурали і поверх пишуть релігійні гасла

0

Протягом кількох тижнів після того, як таліби захопили столицю Афганістану, багато творів вуличного мистецтва в Кабулі були зафарбовані та замінені пропагандистськими релігійними гаслами.

Як передає «Укрінформ», про це повідомляє NDTV.

Першим на цю проблему звернув увагу один із найвідоміших кабульських вуличних художників Омаід Шаріфі, котрий нараз знаходиться вже не в Афганістані, а в таборі біженців в ОАЕ.

Шаріфі наголошує, що афганські художники, об’єднані в арт-групу «ArtLords» витратили близько 7 років, аби прикрасити стіни в Кабулі яскравими графіті й настінними фресками, всього ж цей колектив художників цей створив понад 2 200 фресок по всій країні з 2014 року.

Проте зараз таліби повсюдно зафарбовують ці твори мистецтва білою фарбою та пишуть на їхньому місці релігійні ісламістські гасла.

Як відомо, під час першого владарювання «Талібану» в Афганістані (1996-2001 роки) зображення живих істот були суворо заборонені, також знищувалися телевізори і відеомагнітофони.

Нагадаємо, що 15 серпня вранці таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці Афганістану. «Талібану» заявив, що контролює усю територію країни.

Політичний офіс «Талібану» заявив про завершення війни в Афганістані та про утворення Ісламського емірату Афганістан.

Евакуацію військ США з цієї країни після 20-річної присутності було завершено 31 серпня.

Джерело: ukrinform.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я