У Києві відбудуться безкоштовні покази фільмів до Дня пам’яті захисників України

0

У Києві пройдуть безкоштовні покази документальних фільмів до Дня пам’яті захисників України. Це відбуватиметься в рамках проєкту «Що таке пам’ятати», який реалізує ГО Arts&Rights за підтримки Українського культурного фонду.

Про це повідомляє detector.media.

Усі фільми проєкту присвячені воїнам, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

Кінопокази відбуватимуться з 27 по 29 серпня в муніципальних кінотеатрах Києва, вхід – безкоштовний.

27 серпня (п’ятниця), 16:00

Фільм: «Війна химер» (реж. Марія та Анастасія Старожицькі, 2017). 

Кінотеатри: «Дніпро», «Старт», «Факел», кінотеатр імені Т.Г. Шевченка.

Це історія про війну, кохання та смерть граничного рівня відвертості, відзнята її безпосередніми учасниками під час останніх подій в Україні. Режисерка Анастасія Старожицька та її хлопець, боєць Валерій Лавренов, знімають, що відбувається з ними та навколо. Він пішов добровольцем, потрапив у Іловайський котел, утратив найближчих побратимів, вона, подорожуючи розбитими містами, намагається зрозуміти сутність війни та кохання. І обоє відверто розповідають одне одному, що відчувають під час військових дій, виходу з оточення, спроби жити разом і нової, вже спільної подорожі на передову.

28 серпня (субота), 16:00

Фільм: «Моя війна» (реж. Марія Кондакова, 2021)

Кінотеатри: «Ліра», «Дніпро», «Старт», «Факел», кінотеатр імені Т.Г. Шевченка.

Це фільм-розслідування про жінок на війні. «Лютик» – лікарка та волонтерка, у якої відірвало міною обидві ноги – тепер злиться, коли її називають «героєм». «Лєра» – журналістка, яка пішла на Донбас через брак бійців на фронті й утратила там щойно знайдене кохання. «Відьма» мала мережу магазинів, а тепер – командує мінометним загоном: утратила на війні всю родину і намагається будувати нову. 

29 серпня (неділя), 16:00

Фільм: «Міф» (реж. Леонід Кантер, Іван Ясній, 2018)

Кінотеатри: «Дніпро», «Старт», «Факел», кінотеатр імені Т.Г. Шевченка.

Фільм «Міф» розповідає про життя українця Василя Сліпака – Героя України, кавалера орденів «За мужність» І ступеня та «Золота Зірка», всесвітньо відомого оперного співака, соліста Паризької національної опери, який покинув велику сцену, аби стати воїном і віддав життя, захищаючи Україну під час російсько-української війни на Сході України.

Нагадаємо, у День Незалежності, 24 серпня, на екрани вийде стрічка «Зошит війни», створена з особистих відеозаписів українських бійців.

Фото: youtube.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я