У Києві відкриється «Поетичне метро»

0
2757

27 березня у Всесвітній день театру на станції столичного метро «Театральна» відкривається виставка постерів спільного проєкту видавництва «Саміт-книга» та Молодіжної літературної платформи Національної спілки письменників України «Кабінет молодого автора» «Поетичне метро».

«Поезія розраджує, створює незабутню атмосферу і перетворює буденні речі на неповторні. Саме тому поетичні твори повинні мати більше місць зустрічей із людьми. Цього разу ми обрали метрополітен!», – зазначають організатори проєкту – видавець Іван Степурін та поетеса Юлія Бережко-Камінська.

Реалізували задум за підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА та БФ «Культурні новації» у кілька етапів. Спершу закликали приєднатися до проєкту всіх поетів України, які мають у своїх творчих доробках вірші про метро. Найкращі твори ввійшли до книжки «Поетичне метро» – першого в Україні видання поезії сучасних вітчизняних авторів, присвяченого Київському метрополітену і тим подіям, почуттям та емоціям, які в ньому переживають пасажири.

Виставку постерів, на кожному з яких представлений вірш та фото автора, підготували, аби широке коло киян познайомити бодай із деякими поезіями «Поетичного метро». Зокрема, будуть представлені твори таких  поетів, як Дмитро Чистяк, Дмитро Дроздовський, Світлана Дідух-Романенко, Наталія Бельченко, Дмитро Лазуткін, Ія Ківа,  Олександр Козинець, Юлія Бережко-Камінська, Богдана Гайворонська, Таня-Марія Литвинюк, Антон Попов, Наталка Поклад, Вікторія Осташ, Леся Мручківська, Денис Голубицький, Ірина Мостепан, Сергій Савін, Ольга Ольхова, Сергій Цушко. Допоміг утілити задум фотохудожник Сергій Оленич.

Виставка триватиме впродовж місяця, а після цього «роз’їдеться» різними станціями.

У тих, хто зацікавиться «метропоезією», буде можливість придбати й саму книгу, яка незабаром має вийти друком у видавництві «Саміт-книга».

Організатори та учасники «Поетичного метро» висловлюють адміністрації Київського метрополітену вдячність за підтримку проєкту.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я