У Кіровоградській обласній бібліотеці ім. Дмитра Чижевського відбулася презентація книги «Смертельний соль-дієз»

0
574

Кіровоградське обласне літературне об’єднання «Степ» ім. Віктора Погрібного випустило книгу «Смертельний соль-дієз». Це збірка віршів, оповідань та есе, написаних після 24 лютого 2022 року. Там зафіксовані факти, роздуми та емоції семи моторошних місяців війни.

А тепер у Кіровоградській обласній бібліотеці ім. Дмитра Чижевського під ревіння сирени відбулася презентація книги.
Відбулася під час повітряної тривоги – сирена лунає якраз на ноті соль-дієз…

На зустріч із письменниками прийшли директорка департаменту культури й туризму Кіровоградської ОВА Уляна Соколенко, донька колишнього багаторічного керівника «Степу» Ольга Погрібна, бібліотекарі, митці і шанувальники художнього слова.
Голова «Степу» Ольга Полевіна та автори вміщених у виданні творів Олена Трибуцька, Людмила Ніколаєвська, Наталія Фесенко, Надія Чичкан, Ніна Даниленко, Максим Липкан, Галина Суржок розповіли історію написання своїх творів і процитували уривки з них. Також літератори прочитали вірші редактора збірки Олександра Архангельського та поета Назарія Назарова, котрі не змогли прибути на презентацію.

Окрім презентованої книги, я прочитала ще п’ять нових збірок творів на воєнну тематику. В одних тільки вірші, в інших присутні й проза та публіцистика – і є момент, що об’єднує ці книги: там твори поетів і прозаїків із різних регіонів України та іноді з-за кордону. А в » Смертельному соль-дієзі» всі автори – тільки зі «Степу».

Публікації про нову книгу «степівчан» розійшлися не тільки по літературних сайтах, їх охоче перепостили також інформаційні ресурси.

Відеозапис згаданої презентації буде розміщено на Ютубі, а інші презентації збірки «Смертельний соль-дієз» планується провести в інших бібліотеках та музеях міста Кропивницького.

Стефанія Сапсан

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я