У Луцьку може з’явитися вулиця Нестайка

0

Депутат Луцької міськради, журналіст Андрій Лучик вніс проєкт рішення щодо присвоєння одній із вулиць міста імені відомого дитячого письменника Всеволода Нестайка. Про це повідомив власкор galinfo.

«Всеволод Нестайко – класик сучасної української дитячої літератури. Автор численних творів, зокрема: «Тореадори з Васюківки», «В країні Сонячних Зайчиків», «Незвичайні пригоди в лісовій школі» та інших. Це один з найулюбленіших і найбільш впізнаваних дитячих письменників, на творах якого виросло декілька поколінь українців. Без перебільшення можна сказати, що його обожнюють як діти, так і дорослі», — вважає Лучик.

Він стверджує, що присвоєння назві вулиці імені Всеволода Нестайка – рішення неполітичне. «Це увіковічення пам’яті не лише автора чудових дитячих творів, але й приємних спогадів дитинства не одного покоління лучан», — додав депутат.

Тим часом думки мешканців Луцька з цього питання розділилися.

Зокрема історикиня Леся Бондарук, висловилася проти, хоч зізнається, що любить твори Нестайка.

«По-перше, не має відношення до Луцька, по-друге, при перейменуванні дотримуємося тенденції зменшення іменних вулиць. По-третє, у базі назв вулиць, які чекають на розгляд щодо перейменування, його ім’я чекатиме поруч з іменами, які мають переваги через заслуги для волинян чи лучан. По-четверте, пам’ятати про письменника найкраще — читаючи та популяризуючи його твори, увічнення у назві вулиці слабший аргумент. І п’ята причина — комусь більше подобається Нестайко, мені більше — Роальд Дал, доньці — Джоан Роулінг — невже потрібно казати, хто з них кращий чи більш вартісний, щоб увічнити в назві вулиці? Це якось не дуже коректно щодо письменників, і не тільки — тому ліпше зменшити іменні назви, надавати їх лише за особливі заслуги перед громадою», — зазначила вона.

Інакшої точки зору – журналістка Валентина Куць.

«Загалом ідея непогана, я не проти, щоби була така вулиця. Але вже очевидно, що навколо цього питання буде палка дискусія», — зауважила вона.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я