У Львові відбувся творчий вечір письменниці Лесі Бернакевич

0

«Скільки книжок написала Леся Бернакевич, не знають ні читачі, ні, мабуть, сама авторка, принаймні вголос не озвучувала, проте немає сумнівів, що вона оригінальна й неповторна у своїй літературній діяльності. Про що засвідчують хоча б красномовні назви її книжок», – зауважив Олесь Дяк, який модерував творчий захід письменниці.

Леся Бернакевич зробила екскурс у не відомі нікому першопочатки своєї  творчості. Цього разу авторка детективних романів розповідала не про сюжетні  інтриги, а про ті часи, коли на її творчому рахунку ще не було книжок, ні повістей, ні навіть оповідань. Однак були перші спроби — літературні й сценічні.

«Адже не буває чогось із нічого, навіть, якщо митець не відразу взявся за перо, то це не означає, що він не готувався до цього роками бодай підсвідомо. І ці початки — як підводна частина айсберга, як протилежний бік місяця, про які не відають ні читач, ні  літературний критик», – переконана письменниця.

Леся Бернакевич продекламувала (напам’ять) свій перший гумористичний твір, який написала у дванадцять років, а також заспівала пісню з репертуару француженки Мірей Матьє, яку любила ще з раннього дитинства і вважала її взірцем для наслідування в усьому.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я