У Львові відкриється виставка польської мисткині Вікторії Войчєховської про війну на Донбасі

0

Виставка – це міждисциплінарне мистецьке дослідження «Іскри» з портретами людей, які повертаються з передової. Її вже побачили у Франції, США, Німеччині, Італії, Швейцарії, Латвії, Польщі, Китаї. В Україні виставку першим експонуватиме Львівський муніципальний мистецький центр із 18 листопада до 28 грудня.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Цикл, створений у період із зими 2014 року до літа 2016 року, зосереджений на серії портретів та історіях молодих людей із різних середовищ, яким довелося покинути звичне життя, піти на фронт і стати солдатами. Цей проєкт – поліфонічна картина, що складається з фотографій, відео, колажів та розповідей. У своїй праці художниця використала також матеріали та історії, які їй надали солдати та цивільні. Окремі частини виставки складаються в портрет особистого досвіду людини, яка зіткнулася із жорстокістю війни, а також особистої та колективної пам’яті.

«Іскри» були представлені на численних виставках у багатьох країнах. Там, за кордоном, вони були посередником між цим конфліктом та особистим досвідом його учасників. Вони показали міжнародній публіці та громадськості страждання простих людей і їхні травми внаслідок цієї війни. В Україні, однак, вони досі не були показані. Виставка у Львівському муніципальному мистецькому центрі, підготовлена у співпраці з галереєю «Krupa» з Вроцлава, є першою публічною презентацією проєкту в Україні, нагодою заповнити цю лакуну та подякувати учасникам за надзвичайно активну участь і за те, що поділилися своїми історіями.

«Від початку проєкту минуло вже сім років. Змінилися і ситуація на фронті, і життя зображених солдатів. Проте, це ще не завершений розділ. Виставка у Львівському муніципальному мистецькому центрі висвітлює наслідки воєнного досвіду в житті людей, яким довелося взятися за зброю, та способи боротьби з ними. Програма супутніх дискусій та зустрічей охоплюватиме теми, пов’язані з нинішньою ситуацією, з наслідками і коштом для психічного здоров’я колишніх солдатів та ще досі незагоєними ранами», — наголошують організатори.

Більше інформації та програму заходів буде опубліковано згодом.

Джерело: Leopolis.news

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я