У м. Кам’янському відбулась акція «Соборність Молода»

0

Зазвичай сучасна молодь досить прохолодно ставиться до офіційних державних подій та свят. Адже суспільно-офіційні заходи нерідко обмежені певними рамками і штампами, що розкутій молоді не до вподоби. Однак сучасним дніпровським письменникам, членам ДОО НСПУ таки вдалося креативно відсвяткувати цьогорічний День Соборності України.

22 січня у м. Кам’янському відбулась акція «Соборність Молода». Ініціаторами заходу стали молоді письменниці й громадські діячки, членкині правління ДОО НСПУ Євгенія Яворська та Марія Дружко разом з учасниками молодіжної мистецької спільноти «VivArt», студентами Кам’янського музичного коледжу імені Мирослава Скорика та громадою Козацької Церкви Пресвятої Покрови ПЦУ на чолі з молодим настоятелем О. Феодосієм.

Кам’янська молодь захопилася підготовкою до зустрічі. Наприклад, 14-річна Владислава Тарануха, учасниця спільноти «VivArt», написала новий вірш до Дня Соборності. 18-річна бандуристка Анастасія Стояк, студентка музичного коледжу, виконала кілька сучасних хітів, чим надзвичайно потішила аудиторію.

Під час заходу молода кам’янська прозаїкиня Яна Ловчинська, активістка «Кабінету молодого автора ДОО НСПУ» презентувала свою свіжу збірочку оповідань «Скелети у шафі», у чому їй допомогли юні «ВівАртівки» Владислава Тарануха, Тетяна Вдовиченко та Анастасія Дормед.

А молода поетка Світлана Кмита почастувала нас талановитою поезією. Не залишилися осторонь і професійні письменники. Євгенія Яворська та Марія Дружко поділилися своєю творчістю: поезією та прозовими етюдами про українські реалії. О. Феодосій радо пригостив учасників і гостей свята гарячим чаєм і добрим словом.

Ось як творчість і любов до ближнього згуртовують сьогодні молодь, об’єднуючи нас і плекаючи соборність України.

Марія Дружко

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я