У М’янмі військові вбили та понівечили тіло відомого поета, який надихав протестувальників — ЗМІ

0

Кхет Ті став четвертим загиблим поетом із часу військового перевороту в країні.

Про це пише The Guardian.

Поет Кхет Ті став відомим своїми закликами проти військової хунти в країні: «Вони стріляють у голову, але не знають, що революція живе в серці».

«Поезія, харизма і мужність — смертельна суміш проти будь-якої тиранії», — сказав Ко Ко Тетт, поет, перекладач та укладач антології сучасної бірманської поезії з Великобританії.

За даними Міжнародного PEN-клубу, з часу військового перевороту у М’янмі військові затримали понад 30 письменників. Інші стали жертвами військового насильства на передовій мітингів. Двох поетів — К За Віна і Мінт Мінт Зіна  було застрелено, коли військові відкрили вогонь по протестувальниках у березні.

Цієї п’ятниці, 14 травня, У Сейн Віна, поета, політика та мецената, облили бензином та спалили в результаті нападу невідомого злочинця. Це четвертий поет, якого вбили за останні місяці.

Кхет Тхі був одним із небагатьох поетів з етнічної більшості  бамарів М’янми, який писав про різанину народності  рохінджа у 2017 році.

До перевороту поет продавав друковані екземпляри своїх книг, але протягом останніх місяців його слова поширювали переважно в соцмережах.

Він виступав перед протестувальниками під час акцій непокори військовим у березні.Тоді поет запитував у натовпу: «Кому належить влада?», на що йому відповідали: «Народові!»

Джерело: espreso.tv.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я