У Миколаєві презентували альманах до річниці Незалежності. Співавторка розповіла подробиці створення

0

У науково-педагогічній бібліотеці Миколаєва презентували альманах «#ЄТекстМиколаївщини #Незалежність30». У виданні вміщено тексти письменників Миколаївщини, а також учасників бойових дій.

Про це в ефірі програми «Сьогодні. Головне» розповіла співавторка альманаху Галина Запорожченко.

Антологію підготували до 30-річчя Незалежності України, вона видана у рамках обласної програми підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження та популяризації української книги в Миколаївській області.

«Сам альманах є продовженням колишнього альманаху «Соборна вулиця». Концепція цьогорічного видання особлива. Це вже друга книжка. Якщо у виданні 2020 року опубліковані твори відомих майстрів художнього слова, то цьогорічне поєднало як відомих письменників Миколаївщини, так і аматорів», – розповідає Галина Запорожченко.

Альманах представлений розділами: лірика, епос, гумор і сатира, публіцистика, дитяча сторінка. Усього він налічує 215 сторінок, де представлені твори 22 авторів.

«Головний упорядник альманаху, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Василь Шуляр у співавторстві з Костянтином Картузовим — директором Науково-педагогічної бібліотеки м. Миколаєва — відшукували авторів. Це дуже кропітка і творча праця. Насамперед хотілося віднайти тих хлопців, які пишуть у «захалявних» книжечках, але, зазвичай, соромляться свого слова, думають, що воно не надто професійне», — каже Галина Запорожченко.

За словами Галини Запорожченко, видання генеровані QR-кодами на кожного автора, тому читач має можливість дізнатися інформацію, що закладена у коді. Кожен випуск альманаху починається рядками з вірша поета Дмитра Кременя.

Наступна презентація альманаху відбудеться у приміщенні Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 12 жовтня о 10:00.

Дар’я Свистуха

Фото: Павло Саєнко

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я