У Миколаєві провели щорічний конкурс читців-декламаторів поезії Тараса Шевченка «Заповіт-2021»

0

Миколаївська обласна організація НСПУ, Народний рух України, фонд «Дітям України», управління освіти
Миколаївської міської ради за підтримки Героя України, підприємця Олексія Вадатурського, який очолює СП «Нібулон», підтримали тих, хто хотів засвідчити своє ставлення до українського генія.

У XXII відкритому конкурсі «Заповіт-2021», що проходив дистанційно у відеоформаті, узяла участь рекордна кількість учасників –  589 як з України, так і із закордону.

Якщо зазирнути у двадцятилітню історію, то члени журі Леонід Дудюк – доцент, кандидат філологічних наук державного університету ім. Сухомлинського, Віра Марущак, – голова Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України, Юрій Діденко – голова Миколаївського Народного руху України, Сергій Гололобов, – культуролог, заслужений працівник культури України,  Ірина Бабич – поетеса, Ігор Черпіта – поет-читець – зазначають, якщо раніше в конкурсі брали участь лише жителі області, то нині до нього приєдналися з Тернопільської, Івано-Франківської, Кіровоградської інших областей. Утішно, що є учасники з інших держав. Люблять і шанують Шевченкове слово в Казахстані. Там є, наприклад, родина Головчуків, у якій із самого дитинства дітям прищеплюють любов до всього українського. Софія, Віра, Надія, Любов і їхній братик Тарас беруть участь в усіх конкурсах, що ми проводимо.  Вони навчаються у «Школі національного відродження ім. К. Даржумана» (м. Павлодар, Казахстан). У родини висока планка духовності. Честь і хвала таким патріотам України!

Свою майстерність показали студенти, учні шкіл та ліцеїв. Усі конкурсанти мали можливість показати свій талант, читаючи вірші великого поета.

До молодшої групи цьогоріч приєдналися ще й вихованці дитячих садочків. Оскільки всі виступи були доступні в інтернеті, кожен міг послухати виконання віршів Тараса Шевченка. 

Дипломами І ступеня нагороджено Емму Степаненко, Маргариту Слабенко, Ярослава Волчка, Софію Ковтун – у них більше 5 тис переглядів. Вони стали лідерами номінації «Зірка Youtub’u» .

Наймолодший учасник конкурсу «Заповіт 21» Матвій Барський має лише три  роки.

Дипломами першого ступеня було нагороджено й інших учасників конкурсу.

Кращі виконавці віршів Тараса Шевченка були відзначені дипломами та отримали у подарунок «Кобзар» – нецензуровану збірку, учасники дошкільного віку – книжку  «Мені тринадцятий минало», а всі навчальні заклади, що взяли участь у конкурсі, – пісенник на вірші Тараса Шевченка «Плавай, плавай лебедонько».

Слухаючи учасників конкурсу, подумалось: «Видатний поет одного разу, у день свого народження, прийшов до українців і залишився з ними навічно».                   

По закінченню конкурсу члени журі благословили своїх нових друзів на продовження цього прекрасного дійства.

Ідіть назустріч Шевченкові, бо він нас сприймає як батько.

Віра Марущак, голова Миколаївської обласної організації НСПУ

Більше про конкурс — за посиланням.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я