У Миколаєві відзначили ювілей українського поета В’ячеслава Качуріна

0

Для письменників Миколаєва новий рік розпочався із значної події. У першому місяці свій 80-літній ювілей відзначив В’ячеслав Качурін, поет, який стояв біля джерел Миколаївської письменницької організації.  Святковий вечір відбувся в міському Будинку вчителя, де протягом 30 років поет очолює творче об’єднання «Пегас».

Ніхто не скаже краще про поета, як він сам і його вірші. Миколаїв – рідна домівка письменника. Тому не дивно, що вечір розпочався піснею на слова Качуріна «Миколаївський вальс», яку виконав Євген Долгов, заслужений працівник культури України.

Щире слово самого іменинника і виконані ним авторські пісні під гітару знайшли дорогу до вдумливого слухача, адже вони пронизані простотою й щирістю.

Усі, хто виходив на сцену, вітали автора понад двадцяти поетичних збірок і двохсот пісень,  говорили про красу і гармонію таких понять, як поезія і музика.

Колективи – а це народна вокальна студія Миколаївського Будинку вчителя, керівник – заслужений артист України Олександр Сичов, народний гурток української пісні «Візерунок», керівник Василь Стефанюк, солісти народної вокальної студії Лариса Миронова, Наталія Ковальова, Світлана Соколова, Олег Кедіс, заслужений діяч мистецтв України – виконували пісні на слова ювіляра.

Цього вечора у заслуженого працівника культури В’ячеслава Качуріна додалася ще одна нагорода: Почесна відзнака «Зірка культури міста Миколаїв», яку вручив заступник міського голови Анатолій Петров. Із чим і вітаємо ювіляра.

Нових творчих звершень!

Віра Марущак,
голова Миколаївської письменницької організації НСПУ

nspu.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я