У мотопіхотній Маріупольській бригаді відбулася презентація фільму про оборонців ДАПу

0

Документальну кінострічку «Трохи нижче неба», яка  розповідає про героїчну оборону Донецького летовища, презентували в  мотопіхотній Маріупольській бригаді. Присутній на показі український режисер-документаліст, поет та письменник Руслан Горовий розповів військовослужбовцям, як створювався фільм про події, що лягли в його основу, а також людей, про чиї долі йдеться в кінострічці. Про це повідомляє armyinform.com.ua.

— Це історія про воїнів 80-ї бригади та про їхніх бойових побратимів, які воювали в Донецькому аеропорту. В основу фільму ввійшли історії чотирьох військовослужбовців, які загинули в найважчі дні оборони ДАПу в січні 2015 року: Ігоря Римара, Володимира Труха, В’ячеслава Мельника та Івана Вітишина. Зйомки фільму відбувались упродовж двох років. У ньому не використано жодного постановочного кадру. Для авторів фільму було головним показати людям, що насправді відбувалось у Донецькому аеропорту, — підкреслив Руслан Горовий.

Тривалість стрічки шістдесят хвилин. Продюсером та автором фільму є доброволець і військовий журналіст Михайло Ухман. Він разом зі своїм бойовим побратимом Сергієм Коновалом понад рік їздив Україною і збирав матеріали до фільму, записував інтерв’ю з тими, хто боровся проти російських окупантів.

Для більшості військовослужбовців бригади події тих часів теж дуже знакові й близькі. Особовий склад брав участь у не менш драматичних бойових діях на південному напрямку — обороні Маріуполя. Для них, як і оборонців ДАПу, було важливим зупинити ворога і не дати можливості захопити південний форпост на Сході України.

Після перегляду фільму Руслан Горовий подарував присутнім воїнам частини свої книжки з автографами.

Глядачі щиро подякували митцю за потужне українське кіно, яким варто пишатися, доброзичливу атмосферу, живе відкрите спілкування та подаровані книжки.

Фото зі сторінки частини

Олександр Кіндсфатер

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я