У Мукачеві прибрали погруддя Пушкіна та меморіальну дошку поета біля однієї зі шкіл

0

У Мукачеві (Закарпатська область) позбуваються російсько-імперського минулого. 6 квітня було проведено демонтаж погруддя Пушкіна та меморіальної дошки із ЗОШ №1. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Мукачівської міської ради.

Також школа відмовляється від імені О. С. Пушкіна – наразі управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради займається процедурою відмови від раніше присвоєного імені юридичної особи.

Це було зроблено у межах «заходів із дерусифікації у зв’язку з військовою агресією Росії проти України», заявила міська рада Мукачево. Комунальному підприємству доручено забезпечити зберігання погруддя і меморіальної дошки.

«Демонтовані пам’ятки передають у комунальне підприємство на зберігання. У місті планують знести ще 5 об’єктів — це пам’ятники, меморіальні дошки та пам’ятні знаки. Рішення про їх демонтаж мають прийняти на наступному засіданні виконкому. Демонтувати пам’ятники та пам’ятні знаки мають комунальники», — про це «Суспільному» повідомив речник Мукачівської міської ради Владислав Микита.

suspilne.media


Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я