У найвідомішій галереї Флоренції знайшли приховані фрески

0

Будівельна бригада, яка працює у галереї Уффіці у Флоренції, випадково знайшла дві давно втрачені фрески епохи Відродження. Про це повідомляє supportyourart.com.

Роботи знайшли під час ремонтних робіт, розширюючи межі галереї. Вони розташовані в західному крилі будівлі й на них зображені колишні великі князі Фердінандо I та Козімо II де Медічі в юнацькому віці. Автор фресок іще невідомий, але, за попередньою оцінкою, це може бути хтось із кола художника Бернардино Поччетті.

«Ми абсолютно не підозрювали [про існування фресок]. Це було повним сюрпризом», — заявив представник галереї Artnet News. Музейники зазначають, що автор захистив твір перед тим, як його затинькувати — імовірно, він хотів, щоб його роботи зберегли для майбутніх поколінь.

Будівлю галереї розширюють у зв’язку зі збільшенням колекції для зручності відвідувачів та працівників. Андреа Пессіна, керівниця відділу археології, образотворчого мистецтва та ландшафтів Флоренції, заявила, що на будівельному майданчику також проводяться важливі археологічні дослідження.

©Uffizi Galleries
©Uffizi Galleries
Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я