У Німеччинні відбувся вечір «Жінки, які здивували світ»

0

У Гальбронні (Німеччина) відбувся вечір під назвою        «Жінки, які здивували світ», на який були запрошені українці, переміщені до Німеччини під час війни, розв’язаної російською федерацією проти українського народу.

І на цей раз літературний вечір вдався. Тон задавала Анастасія Козак, громадська і політична діячка, яка опікується біженцями. Жінка підготувала заворожливі розповіді про видатних українок, історія яких пов’язана з боротьбою за власну національну ідентичність. Це справжні героїні українського народу – починаючи з княгині Ольги і закінчуючи розповіддю про наших сучасниць.

Зворушливою була атмосфера після основної частини зустрічі, в якій українки мали довірливі  діалоги з доповідачем. Пропонували проводити подібні заходи і в подальшому, а також запровадити «Літературні вечорниці», де йтиметься про визначних діячів України.

Віра Марущак, письменниця з Миколаєва, зворушливо подякувала Анастасії Козак за те, що в Німеччині не забуті імена вдатних письменниць- українок: Олени Теліги, Ірини Сеник, Софії Русової, Ірени Калинець, Ганни Барвінок, Ліни Костенко, Оксани Забужко. Ці імена вже вписані в історію рідної держави.

Насамкінець потішила Настя Турчин, бандуристка з Нової Каховки, виконавши мелодії на народному інструменті.

  Пресслужба МОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я