У Новій Зеландії померла лауреатка Букерівської премії Кері Г’юм

0

Лауреатка Букерівської премії, письменниця Кері Г’юм померла у 74 роки у своєму будинку у Вайматі на Південному острові Нової Зеландії 27 грудня.

Про це пише «The Guardian».

Після закінчення школи Г’юм працювала збирачкою тютюну. Потім навчалася на юридичному факультеті, але через 2 роки повернулася на попередню роботу. У 1972 Г’юм вирішила стати професійною письменницею. Деякі з її робіт з’являлись під псевдонімом Kai Tainui.

У 1985 році Г’юм отримала Букерівську премію за роман «Люди-Скелети». У сюжеті твору йдеться про взаємини трьох людей — двох європейців та чоловіка з народу маорі. Події відбуваються на пляжах Нової Зеландії.

Племінник письменниці Метью Салмонс розповів, що його тітка не прагнула стати відомою.

«Для неї ніколи не мала значення слава. Вона завжди була авторкою оповідань. Ніколи не йшлося про блиск і гламур, у неї просто були історії, якими вона могла поділитися», – зазначив Салмонс.

Британська письменниця, лауреатка Букерівської премії Бернардіна Еварісто повідомила, що книга «Люди-скелети» є однією з її улюблених.

Що відомо

Букерівська премія— літературна нагорода, що з 1969 року щорічно вручається у Великій Британії. Спочатку премія присуджувалася за романи, написані англійською. Автори мали проживати в одній з країн Співдружності або в Ірландії. З 2014 року можна висувати англомовних авторів і з інших країн світу.

Катерина Крупенко

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я