У Польщі відбулася зустріч з українською письменницею Роксоланою Жарковою

0

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив журналіст Володимир Стецюк.

Зокрема він написав: «Дуже цікава зустріч із Роксоланою Жарковою – українською письменницею, есеїсткою, літературознавицею, кандидаткою філологічних наук – відбулася в салоні Stowarzyszenie Pisarzy Polskich Oddział Kraków.

Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і напівновел «Він пахне тобою» (2017), презентувала свою дебютну повість «Нуль цілих, нуль десятих» (2021). Видана окремою книгою з однойменною назвою, повість перемогла у П’ятому Всеукраїнському літературному конкурсі ім. Григора Тютюнника й увійшла до переліку найкращих книжок, виданих в Україні у 2021 році (за версією Українського ПЕН-клубу).

Неабиякий інтерес викликала й розповідь Роксолани про її нинішні дослідження на резиденції у Кракові, які стосуються жіночої проблематики в літературі, зокрема жіночого аспекту еміграції.

Дослідження базуються як на матеріалах минулого, так і на широкому сучасному матеріалі, який в умовах російської військової агресії щоденно поповнюється все новими й новими фактами, проявами і надзвичайно складними обставинами. Під час змістовної розмови з Роксоланою Жарковою йшлося також про творчість у часі війни і навіть про те, якою письменниця і літературознавчиня бачить українську повоєнну літературу. Зустріч модерувала кураторка проєкту «Польща – Україна: спільнота письменників» поетеса Юлія Бережко-Камінська«.

Фото — facebook.com/vstecuk

facebook.com/vstecuk

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я