У річницю перепоховання Стуса в Будинку кіно покажуть фільм «Ваш Василь»

0

19 листопада, у 31-у річницю перепоховання Василя Стуса, відбудеться показ документального фільму Ваш Василь, режисерів Світлани Рудюк та Олександра Авшарова. Про це повідомляє nv.ua.

Відкритий показ пройде у Будинку кіно о 18:30.

У стрічці про Василя Стуса розповідають його рідні – сестра Марія та син Дмитро, а також однодумці та товариші. Реальна історія життя поета, побудована на уривках з віршів, щоденників, листів, виступів та фрагментів з допитів.

«Ми хотіли, щоб якомога більше людей усвідомили, яким ж насправді був українських поет Василь Стус. Ми розповідаємо його історію просто, сучасно та не оминаючи „незручних“ фактів» — розповідає режисерка та сценаристка стрічки Світлана Рудюк.

«Ваш Василь» — саме так Стус підписував свої листи рідним та друзям з ув’язнення. За словами режисерів, назва актуалізує головне питання фільму — чому і як Стус став «належати» не рідним, а оточуючим, не собі, а світові?

Головною музичною темою фільму став трек львівського репера Паліндрома (Кашляючий Ед) на вірш Василя Стуса Ще й до жнив не дожив. Крім того, для фільму були записані сучасні аранжування улюбленої музики Стуса та віршів, прочитаних ним особисто у 1970-х роках.

Джерело: «Українська літературна газета»

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я