У росії наказали прибрати з підручників згадки про Україну

0

У росії видавців наполегливо просять прибрати «некоректні» згадки України та Києва з усіх шкільних підручників. Ба більше, працівникам російських редакцій погрожують звільненням за будь-який прояв антивоєнної позиції.

Про це пише УНІАН з посиланням на видання «Медіазона».

Як повідомили на умовах анонімності працівники «Просвещения» – одного з найбільших і найстаріших видавництв навчальної та педагогічної літератури в країні – курс на «вичистку» Києва та України начальство донесло до підлеглих іще 24 лютого. Ідеться, зокрема, про такі предмети, як-от історія, географія та література.

«Тобто перед нами стоїть завдання – зробити так, ніби України просто немає. Це набагато гірше, коли в підручнику просто не мовиться про якусь країну. Людина виростає без бази знань про якусь країну, і їй тоді набагато простіше повірити в те, що їй розповідають про неї з телевізора», – цитує «Медіазона» одного із працівників видавництва.

Так, наприклад, у підручниках історії згадка Києва зводиться до того, що він в один час був столицею Київської Русі та його звільняла під час Другої світової війни Радянська Армія. Інакше кажучи, говорити про будь-яку самостійність України як країни вже не можна.

Також планується, що в наступному навчальному році один із підручників видавництво випустить без прізвища автора на обкладинці, оскільки автор – громадянин України, і його прізвище «відверто натякає» на це.

Під час прийому на роботу людей змушують підписувати багато документів про нерозголошення інформації. Редакторам видання загрожує звільнення за будь-який прояв антивоєнної позиції, зокрема, підписи під петиціями, пости в соцмережах, участь у протестах.

volynnews.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я