У Росії збирають підписи проти вторгнення до України: підписали Ахеджакова і Макаревич

0

Документ називають «заявою прихильників миру…».

У Росії вчені, музиканти, письменники і діячі культури розпочали збирати підписи проти війни з Україною.

У петиції йдеться, що війна не лише не відповідає інтересам Росії, а й несе загрозу її існуванню. Крім того, «громадян Росії ніхто не запитує». Зазначається, що на «державному телебаченні — ​​лише думка прибічників війни», з якої «звучать прямі військові загрози, витікають агресія та ненависть щодо України, Америки та країн Заходу».

«Наша позиція дуже проста: Росії не потрібна війна з Україною та Заходом. Нам ніхто не загрожує, ніхто не нападає. Політика, заснована на просуванні ідеї такої війни, – аморальна, безвідповідальна та злочинна, не має вестися від імені народів Росії. Така війна не може мати ані легітимних, ані моральних цілей», – йдеться у заяві.

Війну у документі називають недопустимою: «Ми зробимо все можливе, щоб запобігти, а якщо це буде потрібно, то й зупинити війну».

Відомо, що підписи під «заявою прихильників миру проти партії війни в російському керівництві» вже поставили підписи акторка Лія Ахеджакова, яка виступала проти анексії Криму і дій Москви на Донбасі, а також музикант Андрій Макаревич, який співак неодноразово критикував російську владу і її політику за ситуацію на українському Донбасі.

Підписи також поставили письменник Віктор Шендерович, телеведуча Тетяна Лазарєва, журналістка Зоя Свєтова тощо. 

Як повідомлялося, санкції проти олігархів Володимира Путіна обіцяють оголосити у Великій Британії. Йдеться про власність друзів очільника Кремля у Лондоні. У такий спосіб прем’єр-міністр Борис Джонсон прагне стримати Москву від вторгення до України. Наразі Велика Британія планує запровадити санкції лише проти тих, хто безпосередньо залучений до діяльності з дестабілізації України.

Олена Капнік

tsn.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я