У Сумах презентували книжку з історіями про «Народних героїв»

0

«Герої України. Історії справжніх» — таку книжку презентували 13 жовтня у «Сумському центрі військово-патріотичного виховання». Її присвятили тим, хто воював на сході країни, а також тим, хто допомагав бійцям. Про книжку розказали дітям, їхнім батькам та тренерам.

400 сторінок книжки – це історії про людей, що отримали звання «Народного героя» – це захисники, волонтери, журналісти, медики. Виставку з їхніми фотографій розмістили у центрі патріотичного виховання.

«Ми сподіваємось, що хтось із цих народних героїв буде у Сумах і завітає до дітей, і ті історії, які ми будемо зачитувати з книжки, розповість особисто. Це запам’ятовується у такому віці, такі приклади патріотизму потрібні», — уважає співорганізатор заходу Олександр Бондаренко.

У Сумах презентували книгу з історіями про "Народних героїв"

Таких історій – 40. Серед них – і про сумського бійця Сергія Табалу з позивним «Сєвєр». Сергій Табала загинув у листопаді 2014 року у донецькому аеропорті, йому було 18 років. Про нього розповів Народний герой України Андрій Тимофєєв. Його власна історія про 4 роки на російсько-українській війні до цієї книжки не ввійшла.

У Сумах презентували книгу з історіями про "Народних героїв"

«Були Піски, була диспетчерська, навчав, як правильно коригувати вогонь артилерії, Авдіївка, Попасне, Широкине. Де б я не був, я – навчав, брав участь у розробці тактичних операцій, бо я викладач кафедри тактики», — розповів Тимофєєв.

Після презентації книжку подарували центру, її одразу почали роздивлятися його вихованці.

У Сумах презентували книгу з історіями про "Народних героїв"

Видання є в бібліотеках міста, також його можна придбати в інтернеті. За словами Андрія Тимофєєва, отримані кошти витратять на наступні видання – планують випустити серію з десяти книг «Історії справжніх».

У Сумах презентували книгу з історіями про "Народних героїв"

До них увійдуть розповіді про понад 400 українців, нагороджених орденом «Народний Герой України».

Що відомо

  • Орден «Народний Герой України» – недержавна нагорода, запроваджена у 2015 році. Започаткували її колекціонер антикваріату та волонтер Андрій Боєчко та ювелір Дмитро Щербаков. Її вручають за заслуги в обороні незалежності України та волонтерську допомогу Збройним силам України.
  • У травні 2021 року у Сумах орденом нагородили 11 людей, двох – посмертно. Нагороду вручають шостий рік поспіль. За словами Андрія Тимофєєва, наразі такий орден мають понад 400 українців, із них третина — посмертно.
  • Співорганізатори заходу організовують акцію #7_хвилин_патріотизму. Запрошують бійців російсько-української війни, учасників АТО, військовослужбовців, волонтерів розповідати вихованцям центру короткі історії, присвятивши їх Дню захисників і захисниць України.

Анна Скрипняк, Діана Крахматова

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я