У Варшаві українські дошкільнята отримали книжки для розвитку

0

28 червня, у День Конституції України, у Варшавській публічній бібліотеці для найменших українців за кордоном була презентована книжка «Розвивайко для дошкільнят». Понад 70 комплектів двотомників усі присутні з України родини отримали безкоштовно.

Книжки, за якими українські дітлахи можуть підготуватися до школи, а то й просто цікаво й корисно провести час, підготувала команда авторів київського видавництва «Саміт-книга». Різноманітні завдання з розвитку мовних навичок, письма, математики, вправи на логічне та художнє мислення, знайомство з абеткою – усе це  зазвичай залюбки виконують дітлахи дошкільного віку. І тепер вони зможуть цим займатися в Польщі рідною мовою.

Видання рекомендовані Інститутом модернізації змісту освіти для навчальної роботи в рамках «Нової української школи». Профінансував проєкт благодійний фонд американсько-української родини САЙФЕРС. Модерувала захід особисто Анастасія Сайферс.

Презентація двотомника збіглася з відзначенням в Україні Дня Конституції та встановленням національного рекорду з виконання пісні «Ой, у лузі червона калина». Присутні в бібліотеці українці в національних костюмах долучилися онлайн до інших учасників багатоголосного хору з 48 країн світу. Тож захід набув святкового звучання. Серед запрошених гостей були радник Посольства України у Польщі Віталій Білий, засновники видавництва «Саміт-книга» Іван та Ігор Степуріни, польська кінопродюсерка українського походження, актриса, авторка книг, телеведуча Вероніка Олена Марчук, радіожурналістка Оксана Щирба, співавторка книжки, українська письменниця Юлія Бережко-Камінська та голова громадської організації «Територія жінок» Лілія Шевченко.

Організатори висловлюють сердечну вдячність за співпрацю польським партнерам: Аліні Кузьміній, Богдані Ткаченко і Братству Ґутенберґа в особі його керівника Яцика Кузмірчека.

Нагадаємо, перша презентація «Розвивайки для дошкільнят» відбулася напередодні в Кракові. Наступні плануються в Ополе та в інших містах за сприянням Посольства України в Польщі.

На фото: презентація книжки «Розвивайка для дошкільнят» у Варшаві. (Фото Фонду Сайферс)

Юлія Бережко-Камінська

nspu.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я