У Вроцлаві українці організували фотовиставку на честь захисників «Азовсталі»

0

У польському Вроцлаві відкрилася виставка «Azov84» зі світлинами Дмитра Козацького, захисника Маріуполя та фотографа. На ній демонструються його світлини, зроблені під час 84 днів захисту «Азовсталі».

«Azov84» експонується у вроцлавському культурному просторі Browar Mieszczański. Ініціаторами події стали Ольга Ланова та її чоловік Андрій Плахотнік, бізнес-аналітик у Ciklum. Компанія підтримала їх в організації виставки, яка триватиме місяць. 

«Попри надскладні умови захисники «Азовсталі» довели, що видатну мужність, звитягу та силу людського духу не зітреш зі сторінок історії. Ця виставка – чудова нагода продемонструвати в Європі інший бік війни в Україні. Ми вдячні, що можемо показати ці фото польському народові, чия підтримка та співчуття в ці часи неоціненна», – зазначила Ольга Ланова. 

Підпис Дмитра Козацького до останньої світлини з обложеного російськими військами заводу — «Азовсталь» – місце моєї смерті і мого життя», став епіграфом виставки. Після евакуаційної операції у полоні країни-агресора залишається понад 2,5 тисячі українських бійців із «Азовсталі».

«Візуальне мистецтво завжди надпотужне. У випадку «Azov84″ йдеться, утім, про більше, ніж мистецтво – передусім, мова про людей та їхній подвиг. Переконаний, що ця виставка стане черговою цеглинкою у міцному мості, який поєднує польський та український народи, ще більш повʼязані поточною трагедією», – додав Марчін Вікторський, арт-директор Browar Mieszczański.

У Ciklum висловили повну підтримку проєкту колег. «Безперечно, як бізнес, народжений в Україні, ми не можемо залишатися осторонь війни. На корпоративному рівні ми інвестували вже більше 160 мільйонів гривень у підтримку україців, волонтерських організацій та Збройних Сил України. Але подібні мистецькі проєкти не менш важливі – і ми пишаємося подібними ініціативами і знаємо, що сотні наших колег роблять свій внесок у перемогу України на різних фронтах», – сказав Андрій Оксенюк, CFO Ciklum. Про ініціативи та волонтерські проєкти своїх фахівців компанія розповідає у соцмережах під гештегом #CiklumStandsWithUkraine.

Після завершення виставки у Browar Mieszczański світлини розмістять у вроцлавській Академії мистецтв, планується також проведення аналогічних заходів в інших містах Польщі.

donpatriot.news

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я