У Запоріжжі до Дня Незалежності презентували одразу два літературні проєкти

0

У Запоріжжі презентували два літературні проєкти, один із них – «Ровесники Незалежності про Незалежність». Також не менш знаковою подією є вихід альманаху – збірки патріотичної лірики письменників Запорізького краю.

До першого проєкту ввійшли 4 книги молодих авторів. Ці видані книжки дозволять письменникам вступити до лав Спілки письменників України. Лірика, гумор та сатира, новели, нотатки, а також вперше у Запоріжжі — збірка драматургічних творів Наталії Ігнатьєвої.

Другий проєкт отримав назву «Україно моя, твоя доля стає і моєю». 38 авторів, 280 сторінок та 500 примірників, які надійдуть до шкіл і бібліотек міста та області.

“І саме в цій назві відбивається сутність цієї книги. Тобто, тут зібрані твори, у яких відбуваються переживання письменників нашого Запорізького краю, які писали десь в 90-ті, 80-ті, і ті, що зараз пишуть. Тобто вони по-різному створюють образ сучасної України у своїх творах. Це такі їхні вірші, які ніби пазли складають до купи художній образ України, так як вони її розуміють, приймають і боліють нею”, – розповіла голова Запорізької обласної організації Спілки письменників України Ольга Стадніченко.

Автор: Телеканал TV5

Джерело: tv5.zp.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я