У Запоріжжі презентували книжки молодих авторів

0

У дні відзначення 30-річчя відновлення державності України, ми презентуємо книжки, присвячені нашій Україні. Символічним є те, що до цього свята Запорізька обласна письменницька організація видала перші книжки молодих авторів – ровесників Незалежності, які дадуть їм можливість уже з однією книжкою вступити до Національної спілки письменників України, оскільки всі вони є лауреатами престижних всеукраїнських премій. А це зокрема:

1. Наталя Ігнатьєва – збірка п’єс «Звір», яка була переможцем «Коронації слова» у двох номінаціях;

2. Оксана Бевзюк – збірка лірики «Із чорним яблучком у дзьобі»;

3. Олександр Шершньов – збірка гумору і сатири «Сир на барикадах»;

4. Марина Брацило – збірка новел, притч, оповідок, нарисів про наше сьогодення «У пошуках себе» (Мандрівки (нотатки), есеї).

Від імені наших молодих авторів і письменницької організації дякуємо Запорізькій обласній адміністрації та Запорізькій обласній раді за сприяння у виданні цих книжок, за фінансову підтримку молодих авторів.

Окремо презентуємо Альманах патріотичної лірики поетів Запорізького краю, присвяченій 30-річчю Незалежності України.

« Україно моя , твоя доля стає і моєю….». Це слова з вірша Григорія Лютого — одного з найвідоміших поетів Запоріжжя. Його ж віршем «Україні» відкривається ця книжка. Вона має 280 сторінок. До неї ввійшли найкращі зразки патріотичної лірики 38 письменників, які писали про Україну в різний час: тільки омріювали незалежність наприкінці 80-х, раділи їй у 90-х, осмислювали наші здобутки і втрати у розбудові незалежної держави. До збірки ввійшли вірші Петра Ребра, Григорія Лютого, Миколи Лиходіда, Олександра Абліцова, Анатолія Рекубрацького, Марини Брацило та багатьох інших поетів, а також наших молодих авторів — ровесників Незалежності. Наші письменники ніколи не були осторонь всіх подій, які відбувалися в Україні. Зокрема й нині, коли вони стали активними волонтерами і своїм палким поетичним словом підтримують воїнів ООС-АТО на фронті. Це вірші, де глибоко осмислюється і відтворюється образ сучасної України.

Ми вдячні за можливість долучитися до підготовки цього ювілейного видання, дякуємо ЗОДА за фінансову підтримку цього видання, яке вже незабаром стане корисним у вивченні літератури Запорізького краю в загальноосвітніх школах, вишах, прислужиться дослідникам-краєзнавцям і буде передане бібліотекам, школам, адресним читачам, яким воно буде корисне. За попередніми оцінками критиків, це видання вже визнане оригінальним і унікальним на теренах України.

У презентації книжок узяли участь: голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, заступник голови Запорізької обласної ради Геннадій Фукс, керівник апарату обласної державної адміністрації Бойко Зінаїда Михайлівна, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Володимир Марчук, представники департаментів освіти, департаменту культури, туризму, національностей та релігій, молоді автори, письменники, журналісти, видавці.

Особлива подяка Департаменту інформаційної діяльності ЗОДА, директору Володимиру Систерову та творчому колективу видавництва «Статус» за плідну співпрацю з авторами у підготовці видань. А новим книжкам зичимо щасливої творчої долі!

 Голова Запорізької обласної організації НСПУ  Ольга Стадніченко

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я