У Запоріжжі в оновленій бібліотеці з’явилася література для людей з вадами зору

0

У Дніпровскому районі на вулиці Ладозькій, 26, після реконструкції відкрилася сімейна бібліотека.

Як зазначають у міськраді, це восьма оновлена бібліотека із сучасним інтер’єром. Тут з’явилася коворкінг зона, «бібліосхованки», театральна зала, ігро-room для наймолодших, зона сімейного читання.

У цій бібліотеці обслуговують понад 1800 читачів, серед них люди різного віку. Тут  майже 10 тисяч примірників книг. Крім того, у цьому закладі проводять різноманітні заходи та майстер-класи. Так, незабаром для маленьких читачів стартує проєкт «Бібліоняня», для тинейджерів – «Бібліофан», для активної молоді – мовні курси.

Окрім бібліотеки, у приміщенні також розмістили художню школу, яка вміщує 180 учнів. Тут повністю оновили зовнішній вигляд приміщень трьох навчальних аудиторій та холу, встановили функціональні меблі, нові мольберти та візки для інвентарю, натюрмортні столи, змонтували галерейні системи у кожній аудиторії для експозицій дитячих робіт.

Перед входом у бібліотеку та школу оновили асфальтне покриття, привели до ладу прилеглу територію з використанням сучасного ландшафтного дизайну.

Також в оновлені бібліотеки закуповують нову літературу. Цього року придбано 46 екземплярів книжок зі шрифтом Брайля та 67 книг великим шрифтом для людей зі слабким зором, заплановано також придбання електронних та аудіокниг.

Нагадаємо, раніше у Запоріжжі на проспекті Моторобудівників, 64, відкрили оновлену дитячу бібліотеку. Тепер вона відповідає стилю і концепції оновлених бібліотек.

Валерія Константинова

Фото: Запорізька міськрада

Джерело: zp.depo.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я