У ЗСУ пройшла церемонія нагородження кращих авторів на військову тематику

0
794

У Центральному будинку офіцерів Збройних Cил України пройшла церемонія нагородження лауреатів Премії імені Богдана Хмельницького. Її отримали кращі автори творів літератури та мистецтва на військову тематику.

Премія, що присуджується з 2009 року, цьогоріч вручалась 10 кращим авторам у п’яти номінаціях – кіно, література, образотворче, музичне та театральне мистецтво, інформує на сторінці фейсбук Генеральний штаб ЗСУ.

У номінації «Літературні твори військової тематики» кращим визнано роман Валерія Макеєва «Вірний присязі», серед музичних творів визнання здобув композитор, поет та виконавець Юрій Кобзаренко з піснею «Мужні слова».

Лауреатом кіномистецької номінації став режисер Олександр Янчук з фільмом «Таємний щоденник Симона Петлюри».

Перемогою серед творів образотворчого мистецтва удостоєно буклет з репродукціями художніх робіт «Під знаменом Волі». На жаль, його авторка, Олеся Гай-Курило стала лауреатом посмертно.

У номінації «Твори театрального мистецтва військової тематики» переміг колектив постановників та виконавців Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка Володимир Гаркуша (диригент-постановник), Армен Калоян (режисер-постановник), Надія Швець (художник-постановник), Олексій Чернікін (хормейстер-постановник), Олександр Лапін та Володимир Козлов (актори) за оперу Петра Чайковського «Мазепа».

Премія присуджується комітетом у складі представників Міністерства оборони України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Національної спілки письменників, Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та інших творчих спілок, що діють на громадських засадах.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі.

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я